BESTRATING ALKMAAR

L`arbredevie is een gespecialiseerd bedrijf in bestratingen.

Wij zijn o.a. actief in Alkmaar. Wij kunnen een grote keuze aan bestrating voor u verzorgen.

Op hoogte brengen ondergrond

Bij alle soorten van bestrating dient eerst de ondergrond op hoogte te worden gebracht en al dan niet machinaal te worden uitgevlakt. Door een kraanmachinist wordt het te bestraten gedeelte van de grond afgegraven om vervolgens te worden aangevuld met stopzand en steenkorrel bij garagepaden. Hoogtes worden uitgezet of met een laser bepaald om zo een goede afwatering te bewerkstelligen. Na het aantrillen van de ondergrond kan met de daadwerkelijke bestrating worden aangevangen.

II Bestrating en legverbanden / patronen

Op de op hoogte gebrachte ondergrond worden vervolgens de gekozen bestratingmaterialen in het gekozen legverband aangebracht. Alvorens hiermee te beginnen worden eerst de banden, die ter versteviging van de bestrating dienen, gesteld en geplaatst.

In de bestratingwereld kennen we diverse soorten legverbanden, welk verband gekozen wordt kan per project verschillen. De meest voorkomende legverbanden worden hieronder weergegeven.


halfsteensverband elleboogverband keperverband      blokverband

Nadat de oppervlakte is bestraat vangt ter afwerking het knipwerk aan waarna het geheel wordt afgetrild en afgestrooid met brekerzand.

III Professioneel straatwerk bedrijven

Professionele straatwerken zijn vaak grotere en bedrijfsmatige bestratingprojecten als woonwijk / wegenbestrating, parkeerhavens / vakken, noodbestratingen en bestratingen rond bedrijfspanden.

Voor projecten onder 1500 vierkante meter kan voor handmatige bestrating worden gekozen, er worden koppels ingehuurd op uurtarief of er is sprake van projectaanname. Een koppel bestaat uit een stratenmaker en een opperman. Projecten boven 1500 vierkante meter dienen volgens de wet machinaal te worden bestraat.

Voor alle bovengenoemde werken kan bij L’arbre de vie online een offerte worden aangevraagd of een opdracht worden doorgegeven. Vanzelfsprekend kunt u ons ook telefonisch bereiken.


CONTACT
L'ARBRE DE VIE
Zuidgouw 17
1645 PA Ursem
Tel: 072-5021000
E-Mail: info@larbredevie.nl